03.29.2020 18:20

Certificatul energetic obligatoriu

Certificatul energetic presupune analiza si calcule specifice pentru determinarea consumului de energie al unui imobil, facut de catre un specialist sau auditor energetic. Acest act defineste doi indici principali: clasa energetica A-G si o nota de la 1-100. Certificarea unei cladiri presupune analiza si calculele de energie in functie de caracteristicile acesteia dintre care amintim nivelul de izolare termica ca fiind printre cele mai importante.

 

Fotolia_50697049_Subscription_Monthly_M

Cum se obtine acest certificat si cat costa?

Documentul este intocmit si parafat de catre un specialist auditor energetic atestat( puteti vedea lista acestora pe site-ul MDRAP, cat si pe site-ul Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania.

De ce acte ai nevoie?

- act de proprietate sau extras de carte funciara

- fisa cadastrala sau releveul imobilului

Auditorul va inspecta cladirea tinand cont de caracteristicile echipamentelor de incalzire, ale conductelor, apa calda menajera, a contorizarii energiei termice precum si de starea peretilor exteriori, a terasei si acoperisului.

Cat costa un certificat energetic?

Costul variaza in functie de suprafata locuintei si destinatia cladirii, intre 500 lei(apartament cu doua camere) si 700 lei(apartament cu patru camere).Pentru o casa veti plati intre 1200 lei-1600 lei. Aceste preturi se pot negocia pe piata libera a serviciilor de certificare enegetica .

Certificatul energetic, obligatoriu la vanzarea sau inchirierea apartamentului

Certificatul energetic este obligatoriu din luna august 2013, pentru vanzarea sau inchirierea unei cladiri. Acesta informeaza proprietarul/chiriasul in legatura cu cantitatea de energie consumata pe metrul patrat de suprafata pe an.

Sursa. 

Vizualizari: 2.036

Comentarii (1):

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>