03.29.2020 18:33

Cemacon Zalău lansează prima cărămidă verde din România

Zalău, 11 octombrie 2012 – Cemacon Zalău lansează un produs unic în România, blocul ceramic SUPER44, prima cărămidă produsă în România ce poate fi folosită la pereţii exteriori şi nu necesită termoizolare suplimentară.

  • Costuri cu până la 40% mai mici pentru metrul pătrat de zidărie
  • Coeficient de transfer termic cu 38% mai mare decât cel prevăzut de normative
  • Timp de finalizare a construcţiei cu până la 30% mai mic

 

Proprietăţile blocului ceramic fac ca, după ridicare, zidul să necesite doar tencuire. Astfel, costul de construcţie al unui metru pătrat de zid cu o grosime de 44 de centimetri, realizat cu blocurile ceramice SUPER44, este cu până la 40% mai mic decât al unuia ce necesită termoizolaţie.

“Când am conceput SUPER44 ne-am gândit la viitorul construcţiilor în România şi la rolul pe care vrem să-l jucăm pe această piaţă peste alţi 40 de ani. Ne dorim să implementăm conceptul de “clădire verde” realizată 100% din produse naturale româneşti, deoarece ştim că avem potenţial şi resurse să o facem. Şi nu ne raportăm doar la clădirile de locuit, ci creăm produse naturale care sunt recomandate şi indicate pentru clădiri care au şi o altă destinaţie, cum ar fi spitale, creşe, clădiri de învăţământ, clădiri de birouri, clădiri pentru turism”, a declarat Liviu Stoleru, Director General Cemacon.

Produsul aduce mai aproape conceptul de “clădire verde”. Prin faptul că blocul ceramic SUPER44 nu mai necesită aplicarea de termoizolaţii, se elimină aplicarea polistirenului (un produs chimic). Astfel, clădirea poate fi realizată din produse cât mai naturale, fabricate în România, cu o eficienţă energetică sporită.

Proprietăţile produsului au fost confirmate de studiul termic elaborat de prof.dr. ing. Ioan Moga, profesor  în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii. Studiul a confirmat faptul că SUPER44 asigură un confort termic excelent atât iarna cât şi vara, printr-un coeficient de transfer termic cu 38% mai bun decât cel prevăzut de normative. Astfel, costurile de încălzire pe timp de iarnă şi de răcire pe timp de vară sunt semnificativ scăzute, deoarece clădirea menţine mult mai uşor o temperatură constantă de 20 de grade.

De asemenea, noul bloc ceramic are o rezistenţă la compresiune dublă faţă de cea prevăzută de normativele din România. Astfel, poate fi utilizat pentru toate tipurile de pereţi structurali exteriori din zidărie cu o grosime de 44 de centimetri – atât portanţi, cât şi neportanţi – indiferent de riscul seismic al zonei în care se realizează construcţia.
Datorită eliminării manoperei necesare aplicării termoizolaţiei, clădirile realizate cu blocurile ceramice SUPER44 au viteză sporită de realizare, ceea ce se transformă într-un avantaj financiar atât pentru constructor cât şi pentru beneficiar.

DESPRE CEMACON S.A.

Înfiinţată în 1969 la Zalău, CEMACON S.A. are peste 40 de ani de experienţă în realizarea de materiale de construcţii. Compania şi-a concentrat atenţia pe obţinerea unei reţete optime de fabricare a blocurilor ceramice, iar în prezent beneficiază de o linie de producţie modernă, automatizată, care permite realizarea unor produse inovatoare, la cele mai înalte standarde mondiale. Promovând conceptul de «contrucţii verzi»,  inclusiv prin dezvoltarea singurului bloc ceramic din România care nu necesită termoizolare suplimentară,  în septembrie 2012, CEMACON S.A., a devenit partener  al organizaţiei Romania Green Building Council, care militează pentru eficienţa energetică a clădirilor şi pentru responsabilitatea faţă de mediu.

  

Vizualizari: 3.053

Comentarii (1):

  1. Adevărul e altul. E scumpă şi economia aproape zero din cauza asta şi din cauză că trebuie mărită şi fundaţia la zidurile alea aşa de groase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>