04.03.2020 11:40

Cel mai ridicat nivel de dupa criza

Pretul mediu al apartamentelor din Cluj la cel mai ridicat nivel de dupa criza. Vezi cat costa apartamentele din cartierul tau!

Indicele Blitz pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca a depasit pragul psihologic de 1.000 Euro/mp, inregistrand in noiembrie cea mai ridicata valoare din acest an.

Astfel, vanzatorii clujeni de apartamente isi asteapta cumparatorii in prag de sarbatori cu preturi medii publice de 1.004 Euro/mp, in timp ce apartamentele din Cluj plus vecinatati (comuna Floresti, comuna Baciu, comuna Apahida) au ajuns la nivelul de 872 Euro/mp, de asemenea cel mai ridicat nivel din acest an.

t1

In tabelul de mai sus putem observa cu usurinta faptul ca “vinovate” de aceasta crestere sunt in special apartamentele cu un grad mic de confort, de 1 sau 2 camere.

Acestea au facut un salt consistent in luna noiembrie de 10 Euro/mp, respectiv 12 Euro/mp, semn ca optimismul din sfera politica a atins si economia.

Acest lucru este absolut firesc, evenimentele majore din viata unui stat influentand intr-un mod mai mare sau mai mic toate celelalte sisteme componente.

Analiza pietei imobiliare si experienta acumulata ne indeamna sa fim rezervati in ceea ce priveste acest val de crestere, parerea noastra fiind aceea ca lucrurile se vor aseza in perioada imediat urmatoare si ca nu trebuie sa ne ingrijoram.

t2

Topul cartierelor clujene este dominat in continuare de Centru, in aceasta zona inregistrandu-se si cea mai mare crestere a mediei preturilor apartamentelor (+29 Euro/mp fata de luna octombrie).

Apartamentele din comuna Floresti au pierdut in medie 5 Euro/mp in ultima luna, proprietatile vanzatorilor privati reprezentand o concurenta reala pentru cele ale dezvoltatorilor imobiliari.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in Euro/mp, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

img-indice

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu 

Vizualizari: 1.390
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>