03.29.2020 0:51

Ce se intampla cu chiriile dupa boom-ul de toamna

In mod „traditional”, pretentiile proprietarilor urca usor la sfarsitul verii, pe fondul cererii crescute dinainte de inceperea anului universitar.

 
Odata cu venirea toamnei, pe piata bucuresteana s-a simtit o crestere simțitoare a cererii de apartamente de inchiriat. In acest context, la sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie pretentiile proprietarilor s-au majorat cu circa 10%, spune George Olteanu, broker imobiliar in cadrul agentiei Platinum Holding. Astfel, proprietarul unui apartament cu doua camere din zona Bulevardului Ion Mihalache cerea 330 de euro pe luna, fata de 300 de euro pe luna anterior. Comparativ cu perioada similara a anului trecut insa, tarifele practicate in Capitala se situeaza, per ansamblu, la aproximativ acelasi nivel, precizeaza Cosmin Olinici, partener in cadrul Galaxy Imob. Dupa „boom-ul” (deja obisnuit) de toamna, nu toate preturile revin la nivelul anterior, insa valorile de tranzactionare se regleaza ulterior prin negociere, adauga Olteanu.

Studentii inchiriaza, de regula, apartamente cuprinse intre 200 si 500 de euro. Cele mai cautate sunt apartamentele cu doua camere, pentru care pot imparti chiria. Sunt insa si tineri din familii cu o situatie materiala mai buna, care prefera sa locuiasca singuri, intr-o garsoniera sau un apartament cu doua camere, chiar daca bugetul alocat chiriei este (uneori semnificativ) mai mare.

Contracte semnate de la prima vizionare
Fata de anii trecuti, clientii sunt acum mult mai hotarati, astfel incat tranzactiile se inchid rapid, unele chiar de la prima vizionare, noteaza reprezentantul Galaxy Imob. Acelasi lucru este semnalat si de agentul Platinum Holding; acesta precizeaza ca inchirierile mai complicate, care necesita negocieri (in privinta pretului, a conditiilor de restituire a garantiei etc.), pot dura pana la cinci zile. In general vorbind insa, iti poti da seama daca un client este interesat de o anumita proprietate din primele 10 minute ale vizionarii.
Amenajarile conteaza!
O alta schimbare importanta tine de nivelul de „educatie” al potentialilor chiriasi – acestia au asteptari foarte clare in privinta conditiilor pe care ar trebui sa le ofere locuinta. „Pe langa localizare, care este foarte importanta, intervine factorul amenajarilor interioare”, spune Olteanu, oferind exemplul unui apartament cu doua camere din zona Gara de Nord, inchiriat cu 500 de euro pe luna, nu datorita zonei, ci datorita conceptului de design interior (realizat de un arhitect).
Per ansamblu, pentru clienti conteaza mult ca un apartament sa fie renovat (sau macar igienizat), electrocasnicele sa fie (daca nu noi) curate si in bune conditii de functionare, sa aiba cuptor cu microunde, spatii de depozitare, iar, la proprietatile mai scumpe, o panorama deosebita. In plus, potentialii chiriasi vor sa aiba posibilitatea estimarii costurilor pe timp de iarna.

regim-hotelier-cluj-Regim-Hotelier-Hasdeu-Lux-175-2586

Sursa. 

Vizualizari: 1.481
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>