04.08.2020 16:08

Ce materiale alegem pentru mobilierul de bucatarie

Azi vorbim despre un subiect complex pentru cei care planuiesc sa renoveze bucataria, alegerea materialelor. Gama de produse si finisaje este foarte mare si te poate coplesi la inceput. Proiectarea bucatariei se face in functie de necesitati.

Daca se gateste mai mult este indicat sa alegeti materiale cu o rezistenta sporita la uzura si pete pentru blatul de lucru.  De exemplu piatra sau lemnul sunt mai rezistente decat blatul termorizistent din PAL melaminat. La fel si Corianul sau betonul. Aceste materiale s epot refinisa dupa un anumit timp spre deosebire de PAL-ul melaminat. Corianul de exemplu este recomandat pentru ca poate lua diferite forme si chiuveta poate face parte din blat iar gama de culori este mult mai variata.

700_countertop-corian-glacier-white

2012050500141-750x475

bigstockphoto_Sink_4425799

Paul van de Kooi 01

Dulapurile de sub blat au mai mare importanta si accesibilitate decat cele suspendate. Cele mai ergonomice sunt cele cu sertare pentru ca ai toate ustensilele la indemana. Materialele folosite sunt foarte variate de la PAL la MDF la placaj sau lemn masiv. Trebuie sa fim atenti aici ca materialul folosit sa poate sustine blatul(de beton spre exemplu).

Materialele se pot folosi si combinateȘ lateralele din PAL, fronturile din MDF iar blatul de lucru din compozit de piatra. Ideal pentru bucatarie este MDF-ul vopsit sau infoliat datorita rezistentei mai mari, poate fi usor prelucrat in forme mai complexe. Datorita versatilitatii MDF-ului, il putem folosi atat pentru un mobilier modern cat si pentru unul clasic.

Granitul ca si material este de tip high-end si merita pus in evidenta intr-o bucatarie mai generoasa.

Culorile recomandate pentru materiale sunt in general neutre: alb, bej, gri pentru ca trebuie sa reziste in timp din toate punctele de vedere. Fondul poate fi accentuat de culori puternice in cantitati mici prin decoratiuni sau ustensile de bucatarie pe care le putem schimba mai usor decat tot mobilierul.

6-Modern-wooden-kitchen

kitchen-modern-kitchen-snaidero-wooden-kitchen-wooden-kitchen-designs

White-contemporary-kitchen-from-Corian

Sursa. 

Vizualizari: 2.748

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>