08.07.2020 20:37

Ce e mai avantajos: chirie sau rata prin Programul Prima Casa?

Rata prin Programul Prima Casa sau chirie? La aceasta întrebare trebuie sa gaseasca raspuns în fiecare an câteva zeci de mii de tineri.

Daca la nivel national lucrurile difera în functie de zona, la capitala chiria ce trebuie platita pentru apartamentele vechi este in medie cu 25% mai ridicata decât rata la un apartament prin Programul Prima Casa.

Acest lucru este aratat intr-o o analiza imobiliara publicata de Ziarul Financiar. Specialistii pun acest lucru pe seama ratelor la credite, care au scazut cu 10-15% în ultimul an.

Mugur a terminat Academia de Studii Econonice în urma cu 3 ani. Dupa ce a stat cu chirie în mai multe locuri din Bucuresti si-a dat seama ca e mai avantajos sa plateasca rate, decât chirie. Si-a cumparat un apartament în Drumul Taberei, iar acum a ajuns sa aiba o rata cu mult sub media chiriilor din zona spun cei de la Realitatea.net.

“Dau o rata de 210 Euro/luna si înainte chiria din zona de fapt este undeva la 280 Euro la un apartament de doua camere. Deci per total esti mult mai bine si ai si propriul tau apartament”, spune Mugur.

Diferenta dintre chirie si rata a pus-o deoparte si cu ce bani a mai avut a reusit sa-si renoveze noua locuinta.

Specialistii pun aceasta diferenta pe seama scaderii dobânzilor pe piata interbancara, luate în calcul la stabilirea ratelor la credite.

Anul acesta, cel mai probabil, Executivul intentioneaza sa modifice Programul Prima Casa, în programul Noua Casa. Asta înseamna ca împrumuturile ar putea fi acordate doar pentru locuintele noi. 

Vizualizari: 1.381

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>