03.29.2020 0:39

Ce avem de invatat de la arhitectura traditionala

Cele mai multe culturi traditionale au construit modest, cu exceptia fortificatiilor, a locurilor de adunare pentru ceremonii sau a monumentelor religioase.

Foloseste orice materiale sunt la indemana, formeaza-ti arhitectura in functie de ele.
In loc sa transporte materiale grele pe distante lungi, de obicei, in culturile traditionale, se construiau case stabile cu piatra sau pamant luate chiar de sub picioarele lor.
Ia in calcul avantajele cladirilor alipite si unite.
Ocupa mai putin spatiu si sunt mai usor de incalzit si de racit. Functioneaza mai bine si se simt mai bine. Incurajeaza cooperarea si comunitatea. Este greu sa fi un individualist aprig daca ai o casa cuibarita aproape de membrii familiei si de vecini.
Nu darama niciodată o cladire locuibila daca o poti modifca sau ii poti adauga ceva pentru noi destinatii
Istoria tangibila a cladirilor vechi este esentiala pentru noua utilizare. Fantomele se afla acolo pentru a ne ura bunvenit. Lasa constructia sa poarte istoria tuturor celor care s-au folosit de ea, marcata de schimbarile pe care acestia le-au facut. Trecutul poate vorbi dintrun prag din piatra tocit de secole de pasii care au calcat pe el sau din inaltimea copiilor in crestere insemnata si datata pe un toc de usa stravechi.
Ia materiale din cladirile abandonate.
Accepta si incurajeaza descompunerea fireasca a materialelor naturale.
Bine gestionata, descompunerea poate fi foarte eleganta. Castelele ruinate sunt „pitoresti“, insa rulotele care se deterioreaza sunt oribile.
img_4965

 

Vizualizari: 1.344

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>