04.03.2020 10:33

Cat costa chiria in Cluj-Napoca

In anul 2015, costul chiriei in Cluj-Napoca a crescut considerabil si a ajuns sa depaseasca media chiriilor din capitala. Piata imobiliara este intr-o continua crestere din cauza studentilor care vin in numar tot mai mare pentru studii aici. Proprietarii imobilelor maresc preturile de la an la an, fara a tine cont de nivelul veniturilor studentilor si salariilor.

Exista situatii in care chiria in Cluj-Napoca ajunge la mai bine de jumatate dintr-un salariu mediu. Proprietarii imobilelor nu doresc ajustarea preturilor in functie de venituri, ci mentin sau maresc preturile in functie de lunile in care vin studentii pentru a se inscrie la facultati.

Costul chiriilor in Cluj este cu 8% mai mare decat in Bucuresti pe motiv ca studentii care vin la facultati, nu prind locuri in camine si sunt nevoiti sa caute garsoniere sau apartamente. Avand in vedere ca exista cerere, oferta este pe masura. Exista cartiere ale Clujului unde costul chiriei este la indemana, dar zona nu este atat de apropiata de centru si de zonele de interes, iar in zonele centrale si cele cu acces usor preturile chiriei cresc simtitor.

In ultimul an, costurile chiriilor in Cluj s-au mentinut constante, pretul mediu pentru o garsoniera fiind in jurul a 250 euro pe luna. Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu pana la 350 de euro pe luna fata de anul trecut – 2014 – cand pretul unei chirii era de 300 de euro pentru acelasi tip de apartament. In schimb diferenta cea mai mare se observa la apartamentele cu 3 camere, diferenta fiind de la 320 euro pe luna la 400 de euro. Diferentele de pret la chiriile in Cluj-Napoca fata de Bucuresti sunt de 8% in cazul garsonierelor, 6% in cazul apartamentelor cu 2 camere si 5% pentru cele cu 3 camere.

apartament-zakopane-lux-salon-z-oknem

Sursa. 

Vizualizari: 1.286
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>