04.03.2020 11:23

Avem motive de optimism in acest an

Exista cel putin 3 motive de optimism pentru vanzatori de imobiliare in noul an

La inceput de 2014, cererea din partea cumparatorilor promite sa fie sustinuta de cateva conditii de piata favorabile. Noul an a debutat pe un ton optimist pentru sectorul rezidential. Acest entuziasm – mai mult sau mai putin neasteptat – al proprietarilor se bazeaza pe existenta catorva conditii de piata favorabile la început de an:

  1. Bancile au fonduri pentru aproape 25.000 de credite Prima Casa: Spre deosebire de anii trecuti, cand continuarea programului Prima Casa era invaluita de incertitudini, reprezentantii statului s-au miscat mult mai repede, anuntand suplimentarea fondurilor disponibile chiar din prima saptamana a anului.
  2. Imprumuturile cu avans de 5% redevin cea mai ieftina solutie ipotecara. Un alt factor ce promite sa sustina cererea din partea cumparatorilor este ca imprumuturile co-garantate de catre stat, atractive in special datorita avansului mic, de doar 5% (fata de un minimum de 15% la produsele standard in lei), si-a recastigat statutul cea mai ieftina solutie de credit ipotecar din piata (pierdut odata cu restrictionarea creditarii la moneda nationala).
  3. Cresterea apetitului pentru achizitii: Un al III-lea motiv de optimism pentru vanzatori este reprezentat de tendinta de crestere a cererii de locuinte semnalata de cativa dezvoltatori din piata.

Residence

sursa: Edil.ro 

Vizualizari: 1.385

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>