07.20.2019 9:54

Amenzile pentru asigurarea obligatorie a locuințelor, date degeaba!

Posibilitatea amendării persoanei care nu are încheiată o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei nu va rezolva problema asigurărilor de catastrofe naturale pentru locuinţe la nivel naţional, ci trebuie căutat un sistem prin care procedura să fie greu de ocolit, a declarat, luni, vicepreşedintele Uniqa Asigurări, Romeo Jantea, la un seminar pe tema asigurărilor de locuinţă.

‘Simplul fapt că există posibilitatea ca cineva să fie amendat pentru că nu are asta (poliţa obligatorie – n.r.) nu va rezolva niciodată problema. Şi, atunci, poate că este nevoie mai degrabă de un sistem în care ceva care se gândeşte obligatoriu să aibă alături şi un mod de viaţă şi o procedură şi un mod de plată şi un mod de încasare, care să fie, cumva, în rezonanţă cu faptul că o numim obligatorie. Nu putem să punem ipoteza că, aşa cum avem asigurarea obligatorie auto, la fel va funcţiona şi asta, pentru că o numim obligatorie, pentru că nu sunt comparabile din punct de vedere al operării’, a spus Jantea.

Citeste articolul integral pe capital.ro 

Vizualizari: 1.066

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>