03.29.2020 0:57

Amenajarea locuintei: tendintele toamnei

Cool Pastels, Feeling Wood, Loft Living, Summers End – cel 4 noi stiluri de amenajare, special concepute pentru o locuinta moderna

Culorile pastelate, nuantele tomnatice ale frunzelor, cuprului, alamei si lemnului, cât si combinatiile urbane de culori reci se numara printre principalele tendinte în design interior din aceasta toamna, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

Si în acest sezon, designerii Hornbach au dezvoltat o schema de culori armonioasa pentru peretii încaperilor si fac recomandari în ceea ce priveste modelul, textura si nuanta accesoriilor ce trebuie alese pentru o ambientare în tendinte.

Pentru trasarea trendurilor toamnei în amenajarea interioara, designerii Hornbach s-au inspirat atât din stilurile urbane, cât si din natura – lemnul, cupru, alama, contrastele tomnatice puternice si culorile pastelate nelipsind din paleta de nuante recomandate. Aceste culori se regasesc în cele mai noi modele de tapet sau vopseluri, dar si în gama de accesorii si decoratiuni, potrivit reprezentantilor Hornbach.

Accentele în locuinta sunt puse în aceasta toamna pe diverse accesorii confectionate din lemn, blana sau ratan, pe lumânarile mari sustinute în suporturi de sticla sau metal, dar si pe alte elemente cromatice de stil. Tot în aceasta perioada se poarta si culorile vesele, în nuante pastelate, indiferent daca vorbim despre mobilier, accesorii sau despre alte obiecte decorative”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Tinând cont de toate aceste tendinte, specialistii Hornbach recomanda românilor care îsi vor amenaja locuinta în toamna acestui an, patru stiluri diferite care pot aduce schimbari majore în ambientul casei lor, putând transforma vechea locuinta într-un spatiu modern, aerisit si functional.

Stilul Cool Pastels – alunga orice tensiune!

Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special pentru a îndeparta tensiunea provocata de aparitia toamnei. Inspirat din tendintele ambientale preferate de tineri, Cool Pastels aduce în prim plan nuantele reci, care au un efect deosebit de calmant si relaxant.

Rozul, ca si culoare accentuanta, aduce vioiciune în paleta de culori, împiedicând astfel o racire excesiva. De asemenea, suprafetele colorate sunt incluse doar ca obiecte decorative. Tonurile pastelate delicate confera camerei o atmosfera racoroasa, transformând pâna si încaperile mici într-unele extrem de generoase din punct de vedere al spatiului.

Fiind un stil destul de aerisit, modelele sunt complet îndepartate sau se pastreaza doar ca elemente de baza, în acest caz punându-se accent pe formele geometrice. Romantic si modern, stilul Cool Pastels este definit si de pernele moi, mobilierul simplu si de alte obiecte decorative în culori gingase, care ofera si mai multa coerenta ambientului.

Stilul Feeling Wood – nostalgia naturii!

Inspiratia din natura este esentiala pentru amenajarea locuintei în acest stil. Culorile si accesoriile folosite pentru crearea ambientului te duc imediat cu gândul la o cabana moderna, confortabila si calduroasa, situata în inima padurii. Materialele precum lemnul veritabil, laminat sau chiar si imitatiile sintetice reprezinta esenta acestui stil, suprafetele cu patina sau cu efect rugos reflectând nostalgia dupa original si originar.

Tabloul nostalgic al stillui Feeling Woods este completat perfect de diverse accesorii pentru locuinta confectionate din lemn, blana sau ratan, de pernele mari în tonuri deschise de alb-gri, de recipientele întinse, ornamentate cu fructe de sezon sau de plantele decorative care imita crengile si frunzisul tomnatic al pomilor. Toate aceste elemente întregesc armonios imaginea de ansamblu a unui spatiu confortabil, inspirat din frumusetea naturala a culorilor.

Stilul Loft Living – urban si totusi plin de sarm!

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach aduce locuintelor un aer functional, usor sobru si superior, însa nelipsit de sarm. Loft Living convinge prin tonurile de gri, bej, albastru si negru care confera locuintei o atmosfera calma si echilibrata. Stralucitorul, combinat cu nuantele mate si suprafetele rugoase ale accesoriilor din sticla sau metal, creaza o serie de contraste puternice care nu pot sa nu îti atraga privirea.

Piesele de rezistenta ale unui astfel de interior, sunt, fara îndoiala, lumânarile mari, care împrumuta acestui spatiu, mai degraba rece, o pata de culoare si caldura.

Stilul Summers End – nostalgia verii

Ultimul stil propus de Hornbach în aceasta toamna reprezinta întruchiparea caldurii si a sentimentului de siguranta. Ambientul Summers End aduce în locuinte contrastele puternice ale toamnei care inspira dragoste, încredere si tandrete. Nuantele predominante de rosu, în contrast cu portocaliul, culoarea prunei si tonurile de gri, creeaza o stare de confort psihic, amintind atât de vara, cât si de toamna aurie si de perioada linistita a Craciunului.

Lampile supradimensionate, tablourile colorate, obiectele de mobilier cosy si accesoriile somptuase din metal sau portelan completeaza armonios acest ambient calduros. De asemenea, un element cheie al acestui stil este lumina. Camerele trebuie sa aiba ferestre largi si draperii deschise la culoare, pentru a da un aer inedit încaperii.

Cele patru stiluri propuse pentru aceasta toamna vor fi prezentate si în cele mai noi prospecte aflate în magazine începând cu 29 august, putând fi puse în aplicare folosind produse din oferta Hornbach.

În acest sens, compania pune la dispozitia clientilor, în toate cele cinci magazine, 120.000 de produse, dintre care 60.000 mereu pe raft si alte 60.000 disponibile la comanda, toate la cele mai mici preturi.

Despre Hornbach România

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie si se numara printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si gradinarit din Europa.

Cotata la Bursa din Frankfurt înca din 1987, compania activeaza în 9 tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si România), operând 140 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment detine trei magazine în Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul în Brasov si unul în Timisoara. 

Vizualizari: 1.482
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>