09.27.2020 20:05

Acces la internet prin reţeaua electrică a casei

Cu toţii avem de-a face cu cablurile inestetice care traverseaza casa, începând cu cablurile de alimentare a aparatelor electrice şi până la cablurile boxelor sau chiar a reţelei de internet. Cum să facem să le împuţinăm? O soluţie este înlăturarea cablurilor de internet.

În cazul unei case noi, putem prevedea o reţea de internet cu cablu utp chiar în interiorul zidurilor, aşa cum sunt cablurile electrice. Sau în cazul unei renovări cu rigips, cablurile pot fi mascate sub placare. Dar ce facem când acest lucru nu mai este posibil?

O primă soluţie ar fi punerea la punct a unei reţele wireless. Un router wireless e destul de ieftin dar dacă în casă nu sunt numai laptopuri care au de obicei wireless, atunci la cost putem adăuga şi preţul adaptoarelor wireless necesare pentru conexiune la reţea. Deci iată, costul creşte.

Un alt dezavantaj al reţelei wireless este că acoperirea ei de către router se face mai mult pe orizontală şi mai puţin pe verticală. Într-o casă cu mai multe nivele, acest lucru poate fi supărător. În plus, transmiterea undelor va fi blocată  sau cel puţin diminuată  de plăcile de beton (fier-betonul folosit se comportă ca un ecranaj) şi de structura de metal a rigipsului. Orice structură metalică va constitui un ,,baraj’’, chiar şi o banală balustradă metalică.

Reţeaua electrică a locuinţei poate fi folosită la transmiterea datelor între calculatoare şi implicit pentru internet la fiecare dintre ele.

Există un dispozitiv cu ajutorul căruia orice reţea electrică devine o reţea de date. Datele sunt convertite şi trimise prin cablul electric. Aparatul este un Kit Adaptor Powerline TRENDnet 500Mbps TPL-401E2K  şi se află în oferta magazinelor de specialitate din România.

Sursa: Un blog de-a frumosul 

Vizualizari: 1.073

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>